Over Rond Vierkant

‘Voor iedere HR-situatie is er een oplossing! Laten we er samen naartoe werken.’

Rond Vierkant, opgericht op 1 juli 2019, is een bedrijfsorganisatie-adviesbureau op het gebied van personeels- en organisatiebeleid.


Marek Jacobs, founder

Senior HR Business Partner en HR-consultant met stevige internationale commerciële allround HR-vaardigheden: passie voor behalen van HR-doelstellingen door (HR-)verandering te stimuleren. Dit door duidelijk te zijn en authentiek te blijven, positief stakeholder management voor buy-in en bredere acceptatie, en het samen uitrollen van verbeterde HR-werkmethoden die de bedrijfsdoelstellingen maximaliseren.

Al met al, met een goede dosis relativeringsvermogen en humor.

Waarvoor staat Rond Vierkant eigenlijk?

Zoals in het logo rolt letterlijk het rondje over de vierkante schaduw.


De rolbeweging is -in de leesrichting- van links naar rechts, en duidt op continue verbetering en voortgang. Het rondje en het vierkantje zijn beide even zo groot, of even zo klein – niets is groter of beter dan de ander; samenwerking met elkaar is key. Waarbij het rondje, of de cirkel in beweging lijkt, en ongekende mogelijkheden aanduidt; een spectrum van verschillende oplossingen.


Stakeholders gaan in de beweging vooruit; dit op basis van gedegen HR-advies en proactieve ondersteuning. Door die beweging van het rondje met het vierkantje neemt de schaduwdonkere invulling van het vierkantje af – het rondje neemt het vierkantje mee in de nieuwe manier van werken of bewegen.